Par sparģeli

Kā pareizi uzglabāt sparģeļus?

Kā pareizi uzglabāt sparģeļus?

Sparģeļi ātri bojājas, līdz ar to jāpērk svaigi novākti. Pumpuriem jābūt cietiem, bet kātiem –  svaigi grieztiem un elastīgiem.

 

Pareizi rīkojoties, sparģeļus var uzglabāt pat 7-9 dienas, nemazgātus kātus, izņemot dzinumus, ietinot mitrā dvielī un uzglabājot ledusskapī +2/-4 grādu temperatūrā. Šajā gadījumā pirms gatavošanas sparģeļiem jānogriež nost daži centimetri no kātu galiem un jāieliek uz stundu aukstā ūdenī.

 

Lai sagatavotu sparģeļus saldēšanai, tos nomazgā, nogriež kāta apakšējo daļu un ļauj tiem nožūt. Nepieciešamības gadījumā sparģeļus var sagriezt. Īstermiņa saldēšanai – maksimums līdz četriem mēnešiem, sparģeļus nav nepieciešams blanšēt, ja vien tie nav pārāk resni. Ja saldēšanas periods būs ilgāks par četriem mēnešiem (līdz desmit mēnešiem), resnākos zaļos sparģeļus un baltos sparģeļus apvāra 2-4 minūtes un ļauj tiem atdzist. Saldē, saliktus piemērotās porcijās. Šajā gadījumā pirms gatavošanas sparģeļus nav nepieciešams atkausēt.

Komentāri

Labprāt uzklausīsim un publicēsim.